راهنمای کامل از صفر تا صد نصب و پیاده سازی سایت با وردپرس

وبسایت‌ها به عنوان نماینده آنلاین هر کسب و کار، نقش بسیار حیاتی دارند. یکی از سیستم‌های محبوب برای ایجاد و مدیریت وبسایت، وردپرس است. در این آموزش صفر تا صد نصب و پیاده سازی سایت با وردپرس را به طول کامل یاد خواهید گرفت. همچنین تمام نکات کلیدی در نصب و پیاده سازی وردپرس در این آموزش آمده است.

قدم 1: نصب وردپرس

الف: آماده‌سازی محیط:

قبل از نصب، اطمینان حاصل کنید که دامنه و میزبانی وبسایت خود را تهیه کرده‌اید. دامنه همان آدرس اینترنتی اصلی سایت شما می باشد مانند (viramoon.ir) و میزبانی یا هاست نیز فضایی می باشد که اطلاعات و کدهای سایت شما در آن قرار خواهد گرفت.

برای تهیه دامنه و هاست می توانید از وبسایت های میزبانی داخل و خارج از ایران مانند میهن وب هاست یا ایران هاست استفاده کنید. البته باید در نظر داشته باشید دامنه های با پسوند (ir) باید زیر نظر سامانه دولتی ایرنیک ثبت شوند و باید از قبل در این سایت ثبت نام و احراز هویت کنید.

نکته: نوع هاست انتخابی نیز بسته به نوع سایت و هدف شما از آن باید انتخاب شود معمولا در خود سایت های میزبانی توضیحات جامعی در این رابطه وجود دارد.

ب: دانلود وردپرس:

وردپرس را از سایت رسمی وردپرس دانلود کنید. دلیل این امر نیز دانلود بروزترین نسخه وردپرس می باشد. همچنین برخی سایت های متفرقه نسخه دستکاری شده وردپرس را برای دانلود قرار خواهند داد که ممکن است در آینده برای سایت شما دچار مشکل و اختلال کنند.

سایت وردپرس برای دانلود آن

ج: انتقال به میزبانی وب:

از طریق FTP یا پنل مدیریت میزبانی وب، فایل‌ ZIP دانلودی وردپرس را به پوشه اصلی وبسایت خود انتقال دهید و در آنجا از حالت فشرده خارج کنید.

منظور از پوشه اصلی (پوشه public_html) می باشد که زمانی که روی مدیریت فایل یا file manager سرور خود کلیک کنید آن را مشاهده خواهید کرد.

نکته: به خاطر داشته باشید محتویات داخل پوشه wordpress بعد از اکسترکت باید به همان صفحه public_html منتقل شوند.

د: نصب و تنظیمات اولیه:

پیش از شروع نصب و پیاده سازی سایت با وردپرس باید یک فضای ذخیره سازی داده (Database) و یک کاربر (user) برای اتصال و مدیریت آن بسازید. این کار 5 مرحله دارد که در ادامه به صورت تصویری این مراحل در CPANEL توضیح داده شده است.

1) از بخش کنترل پنل میزبانی روی گزینه ای که Database دارد کلیک کنید:

مرحله اول ایجاد دیتابیس و کاربر و اتصال آن ها به یکدیگر

2) در صفحه ای که باز می شود نام فضای ذخیره سازی داده (دیتابیس) خود را وارد کرده و روی دکمه create database کلیک کنید.

مرحله دوم ایجاد دیتابیس و کاربر و اتصال آن ها به یکدیگر

3) در ادامه همین صفحه و در بخش Add New User یک user جدید بسازید. به این صورت عمل کنید که ابتدا نام کاربر و سپس یک پسورد قدرتمند برای آن انتخاب کنید و درنهایت روی دکمه create user کلیک کنید:

مرحله سوم ایجاد دیتابیس و کاربر و اتصال آن ها به یکدیگر

4) در ادامه همین صفحه و در بخش Add User To Database باید کاربر ایجاد شده را به دیتابیس خود متصل کنید. در اینجا ابتدا کاربر مورد نظر خود را از بین کاربران انتخاب و سپس دیتابیس مورد نظر را به همین صورت از بین انتخاب های ممکن برمی گزینید و در نهایت روی دکمه Add کلیک می کنید.

مرحله چهارم ایجاد دیتابیس و کاربر و اتصال آن ها به یکدیگر

5) در این بخش یک صفحه جدید باز می شود که باید انتخاب کنید این کاربر چه اختیاراتی برای تغییر این دیتابیس در اختیار خواهد داشت. گزینه تمام اختیارات را کلیک کرده و روی دکمه make changes کلیک نمایید.

مرحله پنجم ایجاد دیتابیس و کاربر و اتصال آن ها به یکدیگر

خوب حالا ما کاربری داریم که اختیارات لازم برای ویرایش دیتابیس مورد نظرمون را دارد. بریم ببینیم در ادامه باید چکار کنیم.

آدرس وبسایت خود را در مرورگر وارد کنید. صفحه نصب وردپرس به صورت اتوماتیک برای شما باز خواهد شد. اطلاعات مورد نیاز آن را وارد کرده و فرآیند نصب را آغاز کنید.

اطلاعاتی که در این مرحله از شما می خواهد نام دیتابیس ، نام کاربر و رمز عبور آن هست که در مراحل قبل آنها را باهم ایجاد کردیم.

اطلاعات درخواستی وردپرس در زمان نصب بابت پایگاه داده و کاربر

نام پایگاه داده:  همان database که ایجاد کردید به طور کامل مانند (qfyswxhq_database1)

نام کاربری: نام یوزر که ایجاد کردید به طور کامل با پیشوند آن مانند (qfyswxhq_user1)

رمز عبور: رمز عبوری که برای کاربر خود انتخاب کردید

میزبان پایگاه داده: اجازه بدید روی پیشفرض خود قرار داشته باشد.

پیشوند جدول: پیشوند جداول دیتابیس شماست و در صورتی که دوست دارید می توانید آن را به حروف اختصاری مورد نظر خودتون تغییر دهید ( البته از نظر امنیت بهتر است که آن را ویرایش کنید) و مثلا دو حروف دیگر انگلیسی قرار دهید.

6) در مرحله بعد ابتدا با یک پیغام روبرو خواهید شد که شروع نصب را به شما نمایش می دهد و تصویر آن در ادامه آمده است:

پیام وردپرس برای شروع نصب

و بعد از راه اندازی نصب وردپرس به مرحله ای خواهیم رسید که از ما اطلاعات سایت مانند عنوان سایت، نام کاربری، پسورد یا رمز عبور و ایمیل مدیر را می خواهد. مانند تصویر زیر:

اطلاعات درخواستی وردپرس برای ورود به بخش ادمین بعد از نصب آن

نکته: قسمت نمایش به موتورهای جستجو برای این می باشد که اجازه ایندکس شدن محتواهای سایت شما را به ربات های گوگل و یا موتور های جستجو دیگر بدهد یا خیر و در صورت فعال کردن آن این اجازه را به آن ها نخواهد داد.

خوب در این قسمت پس از کلیک روی راه اندازی وردپرس، این CMS روی هاست شما به راحتی نصب خواهد شد و قسمت اصلی نصب و پیاده سازی سایت با وردپرس را پشت سر گذاشته اید.  بعد از آن می توانید با اطلاعاتی که در مرحله نهایی نصب وردپرس وارد کردید، به پنل پیشخوان وارد شوید و تنظیمات اولیه را انجام دهید.

قدم 2: تنظیمات اولیه وردپرس

الف: ورود به پنل مدیریت:

با وارد کردن آدرس زیر می توانید وارد پنل مدیریت وردپرس شوید.

wp-admin/[آدرس سایت شما]

ب: تنظیمات عمومی:

در بخش “تنظیمات عمومی”، عنوان و توضیحات سایت خود را وارد کنید. این اطلاعات بر روی سئو و نمایش در موتورهای جستجو تأثیر دارند.

ج: تنظیمات خواندن:

در قسمت “تنظیمات خواندن” شما می توانید صفحه اصلی سایت خود و برگه نوشته ها را انتخاب کنید. همچنین در بخشی دیگر تعداد نوشته های قابل مشاهده در هر صفحه آرشیو را می توانید تعیین کنید.

همچنین در صورتی که قبلا اجازه بررسی و ایندکس سایت را به ربات های موتورهای جستجو نداده اید، می توانید در این صفحه وضعیت آن را تغییر داده و تیک آن را بردارید.

تنظیمات بخش خواندن وردپرس

د: تنظیمات لینک‌ها:

در بخش “تنظیمات لینک‌ها یا همان پیوندهای یکتا”، حالت لینک‌ها را بر روی “نام‌گذاری از طریق نوشته” قرار دهید. این تنظیم سئو و دسترسی بهتر به صفحات را فراهم می‌کند.

تنظیمات پیوندهای یکتا در وردپرس

قدم 3: انتخاب قالب وردپرس

الف: قالب استاندارد:

وردپرس با یک قالب پیش‌ فرض فراخوانی می شود. شما می‌توانید از آن استفاده کنید یا یک قالب دیگر را از مخزن وردپرس انتخاب و نصب نمایید.

ب: نصب قالب:

شما می توانید در بخش “نمایش -> قالب‌ها”، یک قالب جدید جستجو کرده و نصب و فعال‌سازی کنید.

ج: تنظیمات قالب:

پس از نصب و پیاده سازی سایت با وردپرس، به بخش “تنظیمات” قالب رفته و تنظیمات آن را برای خودتان شخصی‌سازی کنید.

قدم 4: افزودن محتوا و افزونه‌ها

الف: افزودن نوشته و برگه:

اولین نوشته و برگه (صفحه) خود را اضافه کنید. مطالب شما باید مناسب با موضوع و اهداف سایت شما باشند.

برای هرکدام می توانید به بخش مربوطه در پیشخوان وردپرس مراجعه کنید. همچنین برای نوشته های خود می توانید دسته بندی و برچسب انتخاب کنید. و در صورتی که نیاز به ویرایش آنها داشتید، از قسمت نوشته ها و زیر منو مربوطه در دسترس شما خواهند بود.

ب: نصب افزونه‌ها:

برای مدیریت افزونه های وردپرس می توانید از منو بخش افزونه ها و زیر منو افزونه های نصب شده را انتخاب کنید.

و در صورتی که به دنبال بهترین افزونه ها برای وردپرس خود هستید، از منو افزونه ها باید زیر منو افزودن را انتخاب کنید و در مخزن وردپرس عنوان افزونه مورد نظر خود را سرچ کنید.

افزودن افزونه برای وردپرس

ج: تنظیمات افزونه‌ها:

تنظیمات افزونه‌های نصب شده را مطابق با نیازهای سایت خود تنظیم کنید. در اکثر موارد تنظیمات پیشفرض افزونه های نصب شده وردپرس برای سایت شما مناسب هستند، ولی در بعضی مواقع بهتر است برای کارایی بهتر و بر اساس نیاز خود تنظیمات پیشفرض آنها را ویرایش و شخصی سازی کنید.

قدم 5: بهینه‌سازی سئو

الف: استفاده از افزونه‌های سئو:

افزونه‌های سئو مانند Yoast SEO یا Rank Math SEO را نصب کرده و تنظیمات سئو مربوط به هر نوشته و صفحه را اعمال کنید. این افزونه ها در اجرا و بهینه سازی فاکتورهای مهم سئو برای گوگل و دیگر موتورهای جستجو بسیار می توانند به شما کمک کنند.

تنظیمات افزونه rank math seo

ب: استفاده از عناصر HTML:

خیلی مهم است که از تگ‌های HTML به درستی استفاده کنید. هر نوشته باید یک عنوان (H1) داشته باشد و از تگ‌های عنوان (H2 تا H6) برای ساختاردهی محتوا استفاده کنید.

ج: بهینه‌سازی تصاویر:

تصاویر خود را با استفاده از تگ Alt بهینه‌سازی کنید تا موتورهای جستجو بتوانند محتوای تصویر را درک کنند. همچنین تا حد امکان سایز تصاویر را کاهش دهید. برای کاهش سایز تصاویر بدون افت کیفیت می توانید از افزون هایی مانند Imagify یا نرم افزارهایی مانند xnconvert استفاده کنید.

پسوند پیشنهادی برای تصاویری که در سایت قرار می دهید نیز webp می باشد، که میتوانید با نرم افزارهایی که در بالا به آنها اشاره شد این کار را انجام دهید.

نکته: با xnconvert بدون محدودیت می توانید هم پسوند تصاویر خود را به webp تغییر دهید و هم بدون افت کیفیت از حجم آنها بکاهید. که این کار فوق العاده در نمره سئو تکنیکال شما موثر خواهد بود.

قدم 6: بررسی نهایی و منتشر کردن

الف: بررسی وبسایت:

قبل از منتشر کردن، وبسایت خود را با دقت بررسی کنید. از دسترسی به همه بخش‌ها و لینک‌ها اطمینان حاصل کنید.

ب: منتشر کردن:

وقتی از کیفیت و اصلاحات مطلوب اطمینان حاصل کردید، وبسایت خود را منتشر کنید.

قدم 7: نگهداری و به‌روزرسانی

الف: پشتیبان‌گیری:

بعد از نصب و پیاده سازی سایت با وردپرس، برای حفظ داده های سایت خود و همچنین امنیت آن بهتر است در طی دوره های منظم، از وبسایت خود پشتیبان گیری انجام دهید.

بهترین افزونه ای که می توان برای اینکار معرفی کرد، UpdraftPlus می باشد. می توانید با این افزونه در دوره های مشخص بر اساس نیاز خود از کل دیتاهای سایت بکاپ تهیه کنید و همچنین آن ها را به سرویس های ابری پیشنهادی خود افزونه  متصل کنید تا در آمجا ذخیره شوند.

نصب افزونه updraftplus

ب: به‌روزرسانی:

افزونه‌ها، قالب و وردپرس را به‌روز نگه دارید تا از بهترین امکانات و امنیت بهره‌مند شوید. این کار جزو یکی از مهم ترین کارها در حفظ و نگهداری سایت می باشد. زیرا افزونه ها با آپدیت های جدید خود باگ هایی که در نسخه های قبلی کشف شده اند را رفع می کنند و همچنین امکانات جدید را به افزونه خود می افزایند.

پس در صورتی که دوست دارید سایت شما همواره خوب و سریع کار کند ، قالب و افزونه های آن را همیشه بروز نگه دارید.

نتیجه گیری:

با این راهنما، اکنون شما آماده‌اید تا از صفر تا صد نصب و پیاده سازی سایت با وردپرس را انجام دهید. با رعایت اصول سئو و توجه به جزئیات، وبسایت شما می‌تواند به یک نماینده قدرتمند و موثر در دنیای آنلاین تبدیل شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × 2 =